Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Vorige edities


 

Editie 2012 Kunstzinnige openluchttentoonstelling, plantenmarkt en randanimatie.

Lente Op Den  Dries              

Editie 2012 Kunstzinnige openluchttentoonstelling, plantenmarkt en randanimatie.

LENTE OP DEN DRIES 2012.

Meer dan honderd kunstzinnige hazen zullen van 15 maart tot 15 april opnieuw de Dries van Opdorp sieren.  Deze prachtige exemplaren bewerkt en beschilderd door scholen, particulieren, instellingen en andere creatievelingen zullen Opdorp opnieuw honderden kijklustigen aanbrengen.  Vele communicanten en liefhebbers kunnen opnieuw tussen de hazen en de 100.000 paasbloemen hun mooiste foto maken.  Gelieve toe te zien dat de kinderen de hazen niet aanraken alsook geen paasbloemen uit trekken aub.

 

Veiling voor een Buggenhouts goed doel.

 

Doe eens een bod op een haas voor het goede doel !!

Middenstand Opdorp Leeft zal de opbrengst van de veiling dit jaar schenken aan “het revalidatiecentrum Buggenhout”, Vierhuizen 3 Buggenhout.

Eén unieke reuze haas van 2,50 meter hoog zal het hoogtepunt van de tentoonstelling zijn.

Deze reuze haas zal online geveild worden voor het goede doel.  Vanaf de start van de tentoonstelling kunnen geïnteresseerden online een bod uitbrengen op dit prachtig exemplaar.

De online veiling wordt op zaterdag 14 april om 12u stipt afgesloten.  De eigenaar kan dan op zondag 15 april om 15 uur op de Dries aan Café Madelon zijn reuze haas na betaling komen afhalen.  Ook zullen er daar enkele prachtige hazen van de tentoonstelling worden geveild.  Ook dit jaar zijn er enkele gulle sponsors welke hun haas schenken voor de veiling zodat wij deze aan de hoogst biedende kunnen toewijzen.  Start van de ludieke veiling voor de hazen van de tentoonstelling op zondag 15 april om 15u aan café Madelon.  Iedereen welkom !!!!

 

Meer info op:  www.opdorp.be     www.lenteopdendries.be    www.haasvoorhetgoededoel.be

 

Openingsreceptie.

 

Iedereen van harte welkom op de openingsreceptie op zondag 18 maart om 10u15.

Samenkomst op het kerkplein van de Sint-Amanduskerk van Opdorp.  

 

 

Op het hoogtepunt van de bloei nl op 25 maart 2012 gaat onze jaarlijkse internationle plantenmarkt door .

Niet zomaar een alledaagse platenmarkt maar werkelijk een totaalgebeuren met randanimatie en dit allemaal gratis. 

 

Meer dan 1500 verschillende soorten planten en daar komt ook nog tuindecoratie en tuingerief bij. 

 

Editie 2010 Kunstzinnige openluchttentoonstelling, plantenmarkt en randanimatie.

LENTE OP DEN DRIES 2010.

Van 13 maart tot 11 april 2010 zorgen tientallen kunstenaars voor een oogstrelend samenspel van hun werken met de omgevende bloemen en bomen.  Niet minder dan 115 kikkers, bewerkt door de kinderen van verschillende scholen, verenigingen, kunstenaars,  mensen jong en oud, kortom u en ik ... zullen de voorbode van de lente brengen op de Dries samen met de prachtige narcissen. Deze polyesteren kikkers met afmetingen van 60cm op 60cm zijn ook het symbool van vruchtbaarheid in vele culturen. De Romeinen verbonden hem met Aphrodite, de Egyptenaren met de god Heket en voor de Chinezen symboliseert hij de maan "Yin principe v/d maan" dat genezing en voorspoed brengt.  Moet het nogmaals gezegd worden dat Opdorp de laatste jaren van een babyboom effect kon spreken? Ook zullen wij een foto wedstrijd organiseren hierover later meer info.  

  

Op het hoogtepunt van de bloei nl op 28 maart 2010 gaat onze jaarlijkse internationle plantenmarkt door .

Niet zomaar een alledaagse platenmarkt maar werkelijk een totaalgebeuren met randanimatie en dit allemaal gratis. 

Meer dan 1500 verschillende soorten planten en daar komt ook nog tuindecoratie en tuingerief bij. 

Klik op de onderstaande link voor meer info betreffende het volledige programma van zondag 28 maart:

  

Editie 2008 Kunstzinnige openluchttentoonstelling, plantenmarkt en randanimatie.

Van 16 maart tot 13 april 2008 zorgen tientallen kunstenaars voor een oogstrelend samenspel van hun werken met de omgevende bloemen en bomen.  Hoe cultuur en natuur op den Dries  kunnen samen gaan in harmonie.  225 ooivaars, kunstzinnig bewerkt door privé personen, scholen en verenigingen, kortweg gezegd mensen klein en groot, jong en oud zullen op den Dries plaats nemen.  Deze ooievaars krijgen elk eenpersoonlijk bordje rond hun nek met de naam en geboortedatum van alle Buggenhoutse kinderen geboren in 2007.  Zou de mythe dan toch waar zijn dat de kindjes met de ooievaar komen...

 

Op het hoogtepunt van de bloei nl op 30 maart 2008 gaat onze jaarlijkse internationle plantenmarkt door .

Niet zomaar een alledaagse platenmarkt maar werkelijk een totaalgebeuren met randanimatie en dit allemaal gratis. 

Meer dan 1500 verschillende soorten planten en daar komt ook nog tuindecoratie en tuingerief bij. 

 

Editie 2007 Beeldententoonstelling, plantenmarkt en randanimatie.

Van 17 maart tot 15 april 2007 zorgen tientallen kunstenaars voor een oogstrelend samenspel van hun werken met de omgevende bloemen en bomen. Opnieuw doen ze een gooi naar de “Prijs van het Middelpunt van Vlaanderen” met de daaraan verbonden geldprijzen en erkenning.  

 

Op het hoogtepunt van de bloei nl op 25 maart 2007 gaat onze jaarlijkse plantenmarkt door.

Niet zomaar een alledaagse platenmarkt maar werkelijk een totaalgebeuren met optredens van muziekverenigingen op de kleurrijke kiosk, tentoonstellingen in het Kasteel van Opdorp, een fototentoonstelling over Opdorp van onze lokale beeldkunstenares Kris Van Den Bossche , een Folkbal door de onze muziekanten van “Op zwier”, enz…

 

Editie 2006  Kunstzinnige paaseieren.

De wederkerende bloemenzee van 250.000 paasbloemen die bloeien tussen half maart tot ongeveer half april gaan weer het decor zijn van het hele gebeuren op Den Dries.  Naar het idee van onze geschilderde schapen van editie 2004, gaan wij nu ook aan de bomen van de Opdorse Dries 160 kunstzinnige paaseieren hangen.  Van 17 maart tot 17 april.

De paaseieren zijn 80 cm hoog en gemaakt uit laminaat.

 

Deze paaseieren worden door kunstenaars, kinderen uit verschillende scholen en privé personen beschilderd of bewerkt.   De boomstammen gaan we omwikkelen met een witte voile en kan u afwerken met een mooie strik.   Dit alles om de bomen beter tot hun recht te doen uitkomen en om te toveren tot een waar Paasdorp.   

Sponsor eens een boom!   Inderdaad, de paaseieren worden per paar verkocht.  Deze beide worden na afwerking in de boom gehangen en zo bekomt de sponsor zijn eigen boom.  Onderaan de boom komt een reclamebordje met naam of firmanaam van de sponsor en kunstenaar of school die het gemaakt heeft en sms nr.  De sponsor beslist bij aankoop of hij al dan niet zijn paaseieren afstaat na 17 april voor het goede doel.   Ja, ook dit jaar organiseren wij een veiling voor het goede doel om kinderen te helpen.   Wilt u ook twee paaseieren?   U bent dan heel kunstzinning en creatief bezig of laat anderen dit voor u opknappen.   U bekomt een reclame voor een ganse maand en indien de eieren worden afgestaan voor het goede doel helpt u de medemensen uit de nood.  En samen met de ganse dorpgemeenschap helpt u bijdragen dat Opdorp het "Kloppend hart" van Vlaanderen wordt.   Dit kan voor de prijs van 100€.